Betalen

U mag er als klant vanuit gaan dat wij datgene leveren waar u voor gekozen en betaald hebt in onze webshop. Ook mag een nieuw product geen gebreken vertonen. Als dit toch het geval blijkt te zijn, zijn wij als verkopende partij verantwoordelijk. U kunt zich dan beroepen op de wettelijke garantie.
Wettelijke garantie geldt gedurende de eerste zes maanden na aankoop. Gaat een product gedurende de garantieperiode kapot, dan mag u er van uitgaan dat het product niet goed is. U moet het product wel normaal gebruikt hebben. Wanneer u contact opneemt met onze klantenservice, zullen wij het artikel zo spoedig mogelijk voor u herstellen of vervangen. Ook als u om andere redenen niet tevreden bent over de door u gedane bestelling, onze service of de geleverde artikelen, horen wij dit graag van u.

Neem telefonisch contact met ons op via tel. 0184-642974, of stuur een e-mail o.v.v. uw factuurnummer naar info@bevazet.nl. Wij zullen hier meestal direct, maar uiterlijk binnen twee werkdagen op reageren. Alvast bedankt.  

Indien wij uw klacht niet kunnen oplossen, heeft u de mogelijkheid om uw klacht/geschil in te dienen bij de Geschillencommissie Thuiswinkel.