Geschiedenis van Bevazet

Bevazet BV heeft inmiddels een rijke historie. In 1905 start Cees van Zessen een detailhandelswinkel in Brandwijk, waar hij levensmiddelen, huishoudelijke artikelen en galanterieën verkoopt.

Ook zijn zoons kiezen voor de detailhandel. Eén ervan (Bastiaan van Zessen) opent in 1939 de ‘Kleine Bazaar’ in Bleskensgraaf. Het motto van deze winkel wordt op den duur ‘Kan niet bestaat niet!’.

In 1983 komt een achterkleinzoon van de oprichter, Bas van Zessen, werken binnen het bedrijf. Bas bouwt Bevazet in de jaren daarna uit tot landelijk opererend leverancier van een breed assortiment bedrijfskleding.

Er is in ruim honderd jaar tijd veel veranderd, maar Bastiaan van Zessens motto ‘Kan niet bestaat niet!’ bepaalt nog steeds onze aanpak, service en sfeer. Het houdt niet minder in dan dat we tot het uiterste gaan voor de klant.


2015
In het voorjaar van 2015 wordt de online verkoop van bedrijfskleding groots aangepakt. Bevazet opent maar liefst zes nieuwe webshops in Nederland en zes in België.
2013
Bevazet begint met de online verkoop van werkbroeken, op Werkbroeken.nl.
2010
Theo van Zessen (derde generatie) overlijdt.
2010
Om grote voorraden bedrijfskleding te kunnen opslaan, wordt in 2010 een groot magazijn in gebruik genomen in Molenaarsgraaf.
2001
De winkel "De Kleine Bazar" in Bleskensgraaf wordt verkocht.
2000
Kledingwinkel Bas van Zessen wordt na een ingrijpende verbouwing en uitbreiding feestelijk heropend. De ruimte beslaat inmiddels 600 m2. Naast werkkleding en mode verkoopt de winkel ook outdoor- en campingartikelen. Op de foto zijn Bas en Elly van Zessen te zien met hun kinderen Roy, Kevin, Nick en Max, voor de ingang van de winkel.
1996
In 1996 wint Bas van Zessen de zogenaamde Graafstroomprijs; een prijs voor de "verborgen parels" in het ondernemersveld van de Gemeente Graafstroom. Om voor de prijs in aanmerking te komen worden bedrjven beoordeeld op kennis, oriëntatie op de markt, aandacht voor kwaliteit, veiligheid, milieu, arbeidsomstandigheden, personeelsbeleid, vernieuwend en toekomstgericht handelen, enzovoorts.
1992
Theo en Eida van Zessen stoppen met de verkoop van levensmiddelen in De Kleine Bazar in Bleskensgraaf. De winkel blijft huishoudelijke artikelen verkopen. Daar komen bloemen bij, evenals een postagentschap.
1990
Bas van Zessen opent aan de Kerkweg in Brandwijk kledingwinkel ‘Bas van Zessen’. Ook het kantoor van BEVAZET bevindt zich op dit terrein.
1985
Bas van Zessen trouwt met Elly Maat. Hij koopt een pand en later ook het omliggende terrein van transportbedrijf Mees Visser, gelegen aan de Kerkweg in Brandwijk. Hij start daar op zaterdagen met de verkoop van werkspijkerbroeken en andere werkkleding.
1984
De Ford-bus wordt al gauw vervangen door een grotere omgebouwde SRV-wagen. Hiermee vent Bas langs de deuren in de Alblasserwaard en omgeving. Op de bus staat ‘De Kleine Bazar’ en ‘BEVAZET’.
1983
Bas van Zessen (geboren in 1963, zoon van Theo en Eida van Zessen) start zijn eigen onderneming met een rijdende winkel. De eerste bedrijfswagen is een rode Ford-bus.
1973
De winkel van Theo C. van Zessen wordt ingrijpend gemoderniseerd. Rond 1973 vindt de heropening plaats. Op de foto ziet u het nieuwe winkelinterieur.
1971
Bastiaan van Zessen (tweede generatie) overlijdt.
1966
Bastiaan van Zessen en zijn zoon Theo staan voor de rijdende winkel - een bekende verschijning in Bleskensgraaf en omstreken.
1964
Het interieur en winkelpersoneel in de jaren zestig; klanten konden ook toen al rekenen op service met een glimlach en een gezellig praatje bij het boodschappen doen.
1963
Bastiaan van Zessen ontwerpt een eigen stelling, te gebruiken in winkels om artikelen te presenteren. Om de stelling in de markt te zetten gebruikt hij de naam ‘BEVAZET’, afgeleid van zijn initialen (BVZ).
1962
Theo van Zessen (geboren in 1938, zoon van Bastiaan van Zessen) neemt met zijn vrouw Eida Stuij De Kleine Bazar in Bleskensgraaf over. Vader Bastiaan runt nog op de 2de verdieping de afdeling met luxe huishoudelijke artikelen en speelgoed.
1956
Op 17 februari 1956 is het precies 25 jaar geleden dat "De Kleine Bazar" is Bleskensgraaf werd geopend. Bastiaan en zijn vrouw vieren op diezelfde dag hun 25-jarig huwelijksjubileum. "Soli Deo Gloria" (Alleen aan God de eer).
1948
Cees van Zessen (eerste generatie) overlijdt.
1942
De Kleine Bazar heropent na herbouw, op een andere plek aan de Kerkstraat in Bleskensgraaf.
1940-42
Na het bombardement wordt een noodwinkel gebouwd op de plek waar later de Herv. kerk zou worden herbouwd. Vanuit de noodwinkel wordt er ook met paard en wagen langs de deuren gevent. Op de foto ziet u het paard en wagen, met op de achtergrond de tijdelijke noodwinkel van Van Zessen.
1940
De Kleine Bazar wordt op 12 mei 1940 volledig verwoest door een bombardementsaanval van de Duitsers.
1931
Bastiaan van Zessen werkt niet alleen vanuit zijn winkelpand, maar rijdt tevens met de bakfiets en met paard en wagen langs zijn klanten.
1931
Bastiaan van Zessen, de zoon van Cees van Zessen, trouwt in het jaar 1931 en begint vanaf dat moment voor zichzelf. Aan de Kerkstraat 25 in Bleskensgraaf opent hij 'De Kleine Bazar', een winkel in levensmiddelen, huishoudelijke artikelen en galanterieën.
1905
Cees van Zessen (geboren 1874) start een detailshandelswinkel aan de Vuilendam in Brandwijk.