Werkkleding Bouw

Werkkleding Bouw

Waar kun je werkkleding voor de bouw bestellen?


De bouw is bij uitstek de sector waarin goede bedrijfskleding noodzakelijk is. Uw werknemers doen hier immers gevaarlijk werk, dus goede bescherming is onmisbaar. Bovendien werken zij in alle jaargetijden in de buitenlucht, zodat de kleding voor kou en warmte geschikt moet zijn. Maar waar koopt u zulke kleding?

 


Waarom bedrijfskleding dragen?


In de bouwsector is werkkleding onmisbaar. Monteurs, schilders, timmermannen, stratenmakers, metaalwerkers en dergelijke lopen immers vaak grote risico’s, die met goede werkkleding voorkomen kunnen worden. Natuurlijk dragen uw werknemers de juiste beschermingsmiddelen, zoals een helm, veiligheidsschoenen en indien nodig een beschermende bril. Maar ook de werkkleding zelf kan veel bijdragen aan de veiligheid. De kosten van goede werkkleding zijn een noodzakelijke investering, die de veiligheid en het comfort van uw werknemers zeker zal verhogen.

 


Waar moet u op letten?


Omdat het werk in de bouw vaak gevaarlijk is, moet u op een aantal zaken letten bij het aanschaffen van werkkleding. Veiligheid staat voorop: op het moment dat u een RI&E (Risico Inventarisatie en Evaluatie) uit voert, kunt u bepalen aan welke Europese normeringen de werkkleding hoort te voldoen. Werkkleding in de bouw dienen beschermt te worden tegen chemische stoffen rondvliegende warme deeltjes het spetteren van verfafbranders en vele andere dreigingen.
Omdat werknemers in de bouw meestal buiten werken, is het belangrijk dat de kleding aan het seizoen kan worden aangepast. Het juiste materiaal maakt een groot verschil: katoen, bamboe en coolmax werken verkoelend, terwijl fleece extra warm is. Bij koud weer is thermisch ondergoed erg handig. Voor in de winter is het ook handig om jassen aan te schaffen.
Daarnaast is het ook belangrijk dat de kleding comfortabel zit en handig in gebruik is. Het is bijvoorbeeld handig om veel zakken en lussen te hebben om gereedschap mee te nemen. Let dan wel weer op de veiligheid en zorg ervoor dat je er niet aan kan blijven hangen.  

 


Online werkkleding voor de bouw kopen


Tegenwoordig is het heel makkelijk om online bedrijfskleding te bestellen, bijvoorbeeld bij werkbroeken.be. Hier kunt u kiezen uit een groot aantal merken, in alle benodigde maten en voor alle seizoenen. Advies over de juiste maat, pasvorm, materiaal en kwaliteit is op de website of telefonisch te verkrijgen. Mocht er iets niet goed zijn, dan kunt u altijd gratis gebruikmaken van de retourophaalservice. De juiste werkkleding bestellen was nog nooit zo eenvoudig, dus investeer in veilige, stevige en comfortabele werkkleding: uw medewerkers verdienen het beste!